Side 1 af 1

Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 13:29
af DaBoss
Jeg har hørt at flere og flere mænd får kræft i halsen af HPV. Er der nogen der ved hvor stor risikoen egentlig er? Jeg må sige at tanken gør at jeg ikke er så ivrig efter at slikke fisse men på den anden side tror jeg også lige som at det er forventet at man gør det. Hvad er jeres tanker om det?

Re: Oral sex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 13:48
af Gnome
Slik nu bare fisse altså. For ikke så lang tid siden fik man også HPV og kræft i halsen af at tungekysse. Spis sundt, lev livet. Jeg kan også godt gå at bekymre mig om ting, men det er virkelig ikke din tid værd fordi YOLO.

Re: Oral sex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 14:03
af DaBoss
Gnome skrev:For ikke så lang tid siden fik man også HPV og kræft i halsen af at tungekysse.

Det her er ikke det seneste click-bait i Metroexpres. Man har observeret en stigning i antallet af mænd der får HPV kræft i munden og halsen. Ingen ved hvorfor med sikkerhed, men din teori om at tungekys skulle smidte virker ikke særlig plausible.

Re: Oral sex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 15:58
af Gnome
Jeg kan ikke stå indenfor sammenkoblingen af de to tendenser, da jeg ikke er videnskabsmand på det område. Men det ændrer ikke ved min pointe: Spis sundt, lev livet :)

Re: Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 19:03
af DaBoss
Det var faktisk lige en artikkel i Politikken om det:

http://politiken.dk/forbrugogliv/ECE320 ... -at-boome/

100 dør hvert år i Danmark af livmoderhalskræft og 170 dør hvert år af kræft i svælget hvor 50-80% af tumorne har HPV.

Måske skulle man bare lade sig vaccinere ...

Re: Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 22:58
af Kami
Dem der får HPV-kræft i halsen er primært dem, der sutter pik. Det gælder både mænd og kvinder.
Som de skriver i fakta-boksen til selvsamme artikel, du linker til: "Mænd kan overveje hpv-vaccinen, da eksempelvis homoseksuelle ikke er beskyttet af pigernes vaccine."

Hvis du er meget bekymret, kan du lade dig vaccinere. Vaccinen dækker dog ikke alle typer af vira, så det er vigtigt altid at huske at bruge kondom.

Venlig hilsen Kami, uddannet pædagogisk seksualvejleder i Københavns Kommune. :)

Re: Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: søn 15. maj 2016 23:07
af Kami
I øvrigt rammes mænd også hårdere af kræft, fordi I er dårligere til at gå til lægen. I gør det nemlig statistisk set kun, når I mener at der er noget i vejen med jer og så kan det ofte være for sent. Kvinder render til lægen i tide og utide, da vi har tjek for celleforandringer (efter det fyldte 23. år), gynækologiske undersøgelser (i nogle lægehuse indkaldes en gang om året som standard), tjek af blodtryk i forbindelse med indtagelse af hormonelle præventiver, ligesom vi også oftere får urinvejsinfektioner og lignende irriterende, lægekrævende tilstande hvor vi også modtager et generelt helbredstjek.

Uanset hvor raske I føler jer, bør I gå til lægen cirka en gang om året for et generelt helbredstjek. Her kan I også få tjekket for kønssygdomme hvis det er noget tid siden sidst, I kan få tjekket jeres ædlere dele for testikelkræft, I kan få tjekket de modermærker på ryggen I ikke selv kan se ordentligt (eller de modermærker, der ser mistænkelige ud). I kan få tjekket jeres blodtryk som kan afsløre skjulte sygdomstilstande, stress eller begyndende hjerteproblemer a la den slags, fodboldspillere også dratter døde om af. Lægen kigger også i halsen efter misfarvninger, pletter eller andre symptomer på både bakterielle infektioner (halsbetændelse kan give problemer med hjerteklapperne, hvis man går ubehandlet for længe) eller kræft.

:geek:

Re: Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: ons 15. jun 2016 23:15
af chrisjv
Dø nu, så bekymre du dig ikke over det resten af livet.

Re: Oralsex og kræft i halsen

Indlæg: lør 24. dec 2016 00:41
af Gregersen
Følg din egen mening :)

Hvis ikke du har lyst, så har du ikke lyst.
Hvis hun mener du burde, så må du jo sende hende hjem igen.

Det kan ikke være en afgørende faktor.

I øvrigt et rigtigt godt tip til større livsglæde og færre bekymringer: Stop med at læse nyheder. Avis, online, TV - drop det. Det allervæsentligste der foregår i verden, det hører du alligevel fordi det snakker folk om.
Bum, så slipper du for at bekymre dig om kræft i halsen og hvorvidt et glas rødvin om dagen i virkeligheden svarer til en time i fitness, eller ej.