Sjov opinionsartikel om kvinder

Ordet er frit! HELT frit! Vi opfordrer til postning af perverse og frastødende ting.

Redaktør: Moderator

Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Fame » man 27. apr 2015 18:17

"Jeg anklager kvinder!"
Af Ole Birk Olesen (voxliberalis d. 3. juni 2010)

Her følger syv grove generaliseringer om kvinders ”mørke” sider. De færreste af dem har jeg videnskabeligt belæg for, de er blot rodfæstede overbevisninger i mit sind, formet af 37,5 års jordeliv sammen med kvinder og sammen med andre mænd, der lever sammen med kvinder, og har fortalt mig om det.

Jeg kunne i stedet have lavet syv generaliseringer under overskriften ”Jeg takker … kvinder!”, for kvinder har mindst lige så mange gode sider, som de har dårlige, og hvis jeg ikke mente, at de gode sider opvejer de dårlige – i hvert fald på den private front – så ville jagt på kvinder ikke have fyldt så stor en del af mit liv, og jeg ville ikke i dag have levet sammen med min kone, som jeg mødte for 12 år siden, og som jeg forventer at leve sammen med, indtil jeg går i graven. Der er imidlertid mange mænd, der lovsynger kvinders lyse sider, og kun få, der gør, hvad jeg nu påtænker at gøre, og da jeg synes, det er mere livsbekræftende at gøre en forskel end at råbe med i en flok, der gør det fint uden mig, så påtager jeg mig nu denne opgave.

Jeg anerkender endvidere, at en tilsvarende liste – blot med andre anklager – kan laves om mænd, uden at jeg ville kunne protestere, fordi også den ville være rigtig, hvis den var lavet af en tilstrækkelig tænksom kvinde.

Lad os begynde!

1. Jeg anklager kvinder for grundlæggende at være uden moral og ære. De er fyldt med kærlighed til deres nærmeste, men moral og ære besidder de ikke. Spørg en kvinde, hvad hun mener om dit og dat i samfundsdebatten, og hendes svar vil afspejle hendes egne og hendes nærmestes interesser og intet andet. Derfor findes der så få kvinder, som er helhjertet liberale, for liberalismen hylder friheden og lader sig ikke anfægte af, at enkeltpersoner ofte kan få et bedre liv, hvis andre tvinges til at handle på bestemte måder, der kan være til gavn for både mænds og kvinders særinteresser. Når flere mænd er liberale, så skyldes det, at de nemmere kan tilslutte sig et overordnet princip for retfærdighed – og så faktisk for deres æres skyld holde fast i dette princip, selvom det i konkrete tilfælde kan komme dem selv til skade.

2. Jeg anklager kvinder for af samme grund (anklage nummer 1) at være ude af stand til at opbygge og opretholde en levedygtig menneskelig civilisation. Hvis alle folk blot havde deres eget bedste som deres højeste målestok, så ville vores verden bryde sammen i strid og kævl og krig. Hvis et samfund, der er større end en stamme, altså en civilisation, skal kunne eksistere, så skal størstedelen af menneskene i dette samfund være forenet af en forestilling om en højere retfærdighed, som man må underordne sig, også når det fra tid til anden strider mod ens egne private interesser. Kærlighed til familien er godt, men ikke godt nok i store samfund, hvor de fleste mennesker ikke er familie. Derfor har mænd – nej, det var ikke kvinder – skabt civilisationer, der holdes sammen af en fælles sans for det retfærdige.

3. Jeg anklager kvinder for at være i deres følelsers vold og uden tilstrækkelig kontakt med deres forstand. Bare fordi det kunne være lækkert, hvis en creme kunne stoppe aldringsprocessen i ens ansigtshud, bare fordi det kunne være sjovt, hvis vi kunne tale med vore afdøde forfædre gennem en åndemaner, eller bare fordi det er rart at tro på, at ens helbredsmæssige skavanker kan kureres ved at gå til en healer, så er det jo intet argument for, at det faktisk forholder sig sådan. Kvinder har en ufatteligt dårligt udviklet kritisk sans, som gang på gang slår mig med forundring og får mig til at tvivle på, om vi i virkeligheden tilhører samme dyreart. Også af den grund bestyrkes jeg i min tro (anklage nummer 2) på, at kvinder ikke er egnede til at have magt på et niveau, der rækker ud over storfamilien, fordi deres irrationalitet i så fald risikerer at gå ud over alt for mange uskyldige mennesker, som ikke har mulighed for at sige fra.

4. Jeg anklager kvinder for at være ude af stand til at bestyre magt med moderation. Det ses af det forhold mellem mand og kvinde, som findes i de fleste ligestillede parforhold, hvor en mand, der ikke yder konstant modstand mod sin kvindes forsøg på at forme ham, tryne ham, dominere ham, meget hurtigt vil blive forvandlet til en undersåt i et tyrannisk hjemmematriarkat. Kvinder ejer ikke selvdisciplin og holdes i et parforhold kun tilbage af én ting i deres magtudøvelse, og det er modmagt. Ve den mand, som ikke evner det. Det ses også af, at statens magt i samfundet er blevet bestandigt udvidet i årene efter, at kvinder har fået stemmeret. Ved hvert eneste valg stemmer kvinder i langt højere grad end mænd på politikere, som vil udvide statens magt med flere forbud og opkrævning af højere skatter. Og da der er flere kvindelige vælgere end mandlige, synes enhver mandlig modstand blot at kunne sænke hastigheden med hvilken, vi bevæger os mod den totalitære stat – ikke at kunne stoppe bevægelsen.

5. Jeg anklager kvinder for at være uærlige om, hvad de i virkeligheden foretrækker i forholdet mellem mænd og kvinder, når det handler om ”ligestilling”. Jeg har endnu til gode at møde den kvinde, som ønsker, at kvinders fordums forpligtelser over for mænd skal afskaffes, men som ikke samtidig mener, at mænds gamle forpligtelser over for kvinder skal bevares aldeles uændrede. Det er ikke ligestilling, det er udbytning. Den gammeldags mand var gentleman og ridder på samme tid, fordi den gammeldags kvinde til gengæld var ham en omsorgsfuld støtte i hverdagen og puslede om ham, når han havde behov for det. Den moderne kvinde forventer, at manden opfører sig på samme måde i dag, mens hun til gengæld har ret til at håne ham for at være en klynker, når han en gang hvert femte år lægger sig syg med en influenza eller en dobbeltsidet lungebetændelse. Den moderne kvinde insisterer på, at hendes mand skal tage sin halvdel af bleskift, opvask, madlavning og enhver mands mareridt, forældremøder i vuggestuen, men hun forventer samtidig af manden, at han egenhændigt skal stå for rensning af tagrender i fem meters højde, reparation af vaskemaskinen, ture på lossepladsen og enhver kvindes mareridt, nemlig at stå op klokken 2 om natten med at slagvåben i hånden, når der kommer mærkelige lyde fra stuen. Igen: Det er ikke ligestilling, det er udbytning.

6. Jeg anklager kvinder for at være tryghedsnarkomaner, der dog alligevel føler ret til at beklage sig over og kræve andel i de fordele, som mænd høster, fordi mænd modsat kvinder tager chancer. Mænd gør karriere, fordi de tør gøre karriere. Kvinder forbliver menige medarbejdere eller mellemledere, fordi de ikke har mod på at tage imod udfordringer, der kan gå galt, men som, hvis de går godt, kan katapultere karrieren. Det er også derfor, at kvinder ikke opstarter succesrige virksomheder, men alene søger ansættelse i virksomheder, som mænd har opstartet.

7. Jeg anklager til sidst kvinder for at være jantelovsdyrkere i ethvert spørgsmål, hvor mænd er dygtigere end kvinder. Ingen mand har nogensinde anfægtet, at kvinder er bedre til at tage sig af pylrede børn med feber, tale i telefon i meget lang tid, pakke til ferierejser og skabe hygge i hjemmet. Men at møde en kvinde, som anerkender, at mænd er bedre til noget som helst andet end det, der kræver ren muskelkraft, er lige så svært som at finde en nål i en høstak.

Hvorfor er kvinder generelt sådan? Jeg tror, det er medfødt – en del af deres biologi – for ellers ville disse karaktertræk ikke være så udbredte hos kvinder, som de er. Men kan kvinderne så gøre for det? Ja, det kan de. Kvinder kan ikke gøre for, at de er født med tilskyndelser til at være, som de er, men de kan gøre for, at de ikke forsøger at styre deres tilskyndelser i erkendelse af, at de til tider er forkerte og skadelige.

Det er lige som med mænd, som evolutionspsykologer nu er nået til enighed om har en evig tilskyndelse til at dyrke uforpligtende sex, hvor end mændene kan finde en kvindelig partner, som tilbyder dem muligheden (nogle endda selvom kvinden ikke er med på idéen). En mand kan ikke af den grund slippe af sted med at sige, ”det var ligesom bare noget, jeg havde behov for”, eller ”sådan er JEG bare”, til sin kone – hvis hun da ellers er helt velforvaret. Nej, kulturelle og moralske spilleregler sætter grænser for mænds adfærd. Mænd kan ikke bare henvise til de tilskyndelser, som naturen har lagret i dem, og så forvente at alt er fjong, når de opfører sig fuldstændigt egoistisk.

Hvad jeg forlanger her er såmænd bare ligestilling. De fleste af os mænd forsøger faktisk at styre os, og i den kultur, vi lever i, forventes det også af os. Det er vel ikke urimeligt at forvente det samme af kvinder?

Ole Birk Olesen er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. I 2007 udgav han bogen “Taberfabrikken”. Han er idag redaktør på netavisen www.180grader.dk og klummeskribent på MetroXpress.
Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!” ― Johann Wolfgang von Goethe
Fame
Godzilla
 
Indlæg: 785
Tilmeldt: lør 11. okt 2014 15:00
Geografisk sted: Aarhus (39 år)

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Kaizer » man 27. apr 2015 21:23

Haha, jeg så godt ,at mine feminist-veninder flippede ud over netop den artikel på facebook. Men kan ikke sige andet end at jeg er 100% enig med Birk Olesen :D
"Make it, don't take it, make it, don't fake it."
Brugeravatar
Kaizer
Angel of the Sun
 
Indlæg: 972
Tilmeldt: tirs 17. dec 2013 02:52
Geografisk sted: Cafeteriet på Faaborg-Cypern Overfarten

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Desire » man 27. apr 2015 22:40

Kan sagtens se mig enig i grundprincipperne langt hen af vejen, men hans anklager er måske en smule for dømmende og bebrejdende, og desuden skær de over en bred kam, hvilket ikke er retfærdigt. Der finde mange typer kvinder og mænd.
Ideen om den 'højere retfærdighed' synes jeg er spot on.

Dog påpeger han at kvinder skal gøre langt mere for at modarbejde deres biologiske natur. Der vil jeg så modsat sige, at det er uforventeligt og deres biologi lige såvel kan have en indflydelse på, at de ikke går imod deres instinkter, hvor mænd - jf. ham - måske biologisk er bedre til at stå imod egne forudsætninger.
Under alle omstændigheder er det lidt underligt at bede nogen om at ændre deres natur - mænd som kvinder.

Farlig artikel han har skrevet, men spændende. Meget spændende. Især fordi delen med dominerende kvinder, cetralisering, jantelov osv. udspiller sig så meget i samfundet for tiden. Og om skylden så skal placeres et sted eller om vi i stedet bør se bort fra den del og i stedet lede efter en bedre model er så en smagssag.
Jeg synes bare langt hen af vejen vores 'ligestilling' - specielt i DK - har ført nogle samfundsnormer med sig som ikke er hensigtsmæssige. Vi anskuer det andet køn forkert, der er ubalance mellem kønnene og alle forsøger at leve op til noget der ikke ligger dem naturligt.
"You miss 100% of the shots you don't take" - Wayne Gretzky
Brugeravatar
Desire
T1000
 
Indlæg: 1949
Tilmeldt: fre 21. nov 2014 23:12
Geografisk sted: København

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Lucard » ons 29. apr 2015 09:01

Jeg husker godt den artikel, især fordi der er så få, der tør tale imod den generelle konsensus. Og især delen om magt husker jeg tydeligt, fordi den gav så meget mening for mig dengang. Generelt er jeg enig, og beviset kan nemt ses omkring os.

Jeg havde til gengæld glemt hans formulering om modmagt, det eneste som kvinder kan respektere i forhold. Og det gør mig trist. Bl.a. at se alle de forhold, hvor kvinden ender med at køre manden over fordi han ikke får sagt grundigt nok fra. Men især fordi det irriterer mig, at det skulle være nødvendigt at "sætte sin kvinde på plads", som mange kvinder efterspørger. Hvornår har man nogensinde hørt om en mand, der havde brug for at blive sat på plads?

Nej, ligestilling er ikke praktisk muligt. Og heller ikke attråværdigt, hvis man spørger mig. Vi er ikke ens og skal ikke behandles ens, om end vi er 100% lige meget værd. Men vi kan jo alligevel ikke undvære dem, de satans smukke, dejlige, fantastiske og umulige kvinder!
Brugeravatar
Lucard
Konge af Burma
 
Indlæg: 225
Tilmeldt: tirs 22. okt 2013 17:29

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Kami » tors 30. apr 2015 00:54

Jeg orker det ikke.
Jeg kan kun sige, at jeg kan argumentere imod alt hvad han skriver og alt hvad Lucard skriver, og ville i min kæmpe lange rant slutte af med at understrege, at det spænder herredårligt sammen at ævle om liberalisme og samtidig whine over dominerende kvinder. Enten er man sin egen lykkes smed eller også er man ikke - det er fucking hykleri, det andet, og det er svagt.

Hvis mænd vil respekteres, må de opføre sig på en måde, der indgyder respekt. Alt for ofte ender kvinden med at have eks. 3 børn - to reelle børn og en mand, der melder sig ud af familielivet, fordi han synes det er røvsygt. Som om nogen synes, at valg af gummistøvler og vask af fodboldsokker er interessante emner at tage stilling til - at undlade det, fordi det er pisse nederen, er at opføre sig som en teenager og ja, så mister man respekt. Hej uskilte Fædre anno 2015, det er jer jeg mener!

Det er, hvad JEG har set i de forhold, hvor manden føler sig tromlet. At han bliver magelig, hans arme er åbenbart faldet af og erstattet af to stykker kogt spaghetti, og han sidder og fedter rundt med en computer eller iPad, mens kvinden holder styr på familiens aftaler, at ungerne mangler nye sandaler og at Kvickly har tilbud på det hakkekød der skal bruges til børnefødselsdagens burgers.
- Det kan jeg simpelthen ikke tage seriøst. Specielt fordi de deltagende fædre og mænd, som rent faktisk har ligeSTILLING i hjemmet, dvs. rent faktisk GØR ting i samme grad som deres kone, ikke har problemet.


Ligeværd skal man gøre sig fortjent til.
Mænd bør tage en tudekiks og komme ind i kampen - det var det, vi kvinder gjorde, der for 100 år siden da vi begyndte at kræve stemmeret, eller 40-50 år siden da vi insisterede på at have en seksualitet der ikke var direkte baseret på mandens behov.


Og som en sidste tilføjelse, så er jeg ikke liberal, fordi jeg fucking godt kan lide mit TV og husker, at vi fik velfærdssamfund fordi de rige opdagede, at det kunne betale sig at sørge for, at de fattige ikke var så fattige, at de gjorde oprør eller begik kriminalitet bare for at overleve.
Det handler ikke en skid om at sørge for mig selv eller mine omgivelser, for jeg har det fucking godt og jeg kender faktisk ingen med arme af spaghetti. Vi har ikke brug for de socialistiske ydelser, men derfor gider vi stadig ikke glo på narkomaner og hjemløse børn på gaden. Såmænd.
Kami
 

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Glow » tors 30. apr 2015 01:44

Lol.

Mega svært at vurdere hvad som er biologisk naturligt og hvad som er socialt konstrueret igennem århundreder. Tror mænd som kvinder er i en konstant forhandling omkring hvad vi kan og ikke kan, vil og ikke vil i dagens forsimplede medie kontekst men med afsæt i mange års indlært "kultur" (forståget som afgørende hvordan vi regulerer sociale dynamikker og interaktion) såvel som biologiske drives og nuværende dominante diskurser(meningsdannelser).

Interessant med dette "claim" men synes ikke det har så meget evidens i min verden. Men interessant som en hypotese der kan arbejdes videre med. Ser det mere som et vredt tilbagespil hvor en mand sætter grænser for hvad han gider høre på og hermed opremser observerede opførsler der linker til game stereotyper. Tror vi er mange der er trætte af den feminine oferholdning og frustration i debatten. Specielt fordi den konstant beskylder mænd og underlægger sig maskulin dominans. Det blir vi trætte af. Derfor er dette en offensiv grænsesætning mere end noget andet IMO.

ville selv efterspørge en bedre, mere nuanceret tilgang til kvinder. Og synes diskussionen omkring mænds ku være interessant såvel. tror at tage hver i deres specifickke situation er smart hvorefter man kan skabe forståelse for den i en sociao histoisk sammenhæng hvor magt og maskulin feminin interaktion mm indbringes.
Heard you not the type that you take home to mom
Brugeravatar
Glow
T2
 
Indlæg: 1183
Tilmeldt: ons 18. jan 2012 21:10

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Kami » tors 30. apr 2015 09:01

Glow skrev: Specielt fordi den konstant beskylder mænd og underlægger sig maskulin dominans. Det blir vi trætte af. Derfor er dette en offensiv grænsesætning mere end noget andet IMO.


Jeg er for så vidt enig med dig. Jeg synes, en del feminister whiner. Men samtidig kæmper vi for ligestilling, fordi vi i rigtig lang tid VAR underlagt maskulin dominans.

Nu har jeg en gammel mor, men det var helt reelt i hendes spæde ungdom, at kvinderne for første gang fik "deres egen" seksualitet. Inden da, bestod deres seksualitet i, at please manden. Sådan var synet.
Det er altså hverken 100 eller 1000 år siden, at noget så helt basalt som kvindens seksualitet var underlagt maskulin dominans - og det reflekterer i den grad stadig tilbage på i dag på forskellig vis, hvis man rent faktisk aktivt kigger efter det.

Og hvis du synes, det er træls at HØRE om kvinder, der er underlagt maskulin dominans. Så burde du prøve, bare for en kort periode, at være en kvinde som rent faktisk VAR underlagt maskulin dominans. Man kan godt blive ret irritabel af det.
Kami
 

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Glow » tors 30. apr 2015 15:18

Forståeligt. Selvfølgelig er der er en grund til tingene. Som vi alle er en del af.

Desværre er der rigtig stadig mange steder hvor dette ikke er tilfældet verden over.

Kunne være interessant med en debat fokusereret på gensidighed, at tage ansvar for sig selv og hindanden men arbejdende mod det at skabe en model der spiller på det positvie imellem mand/kvinde. Vi kender de alle; der i forholdet hvor vi sammen udfolder det at være mand kvinde i genspil og når de mest sindsyge højder vi kan som mennesker. Der ligger så meget positivt potentiale i det vs. beskyld/offer/vrede tilgangen.

nu vil jeg gå ud og kramme et træ

/Glow
Heard you not the type that you take home to mom
Brugeravatar
Glow
T2
 
Indlæg: 1183
Tilmeldt: ons 18. jan 2012 21:10

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Kami » tors 30. apr 2015 19:59

Jeg tror, vi er ret enige når alt kommer til alt. Jeg er bare træt af, at få skudt i skoene, at mænd bliver undertrykt, bare fordi kvinderne får flere rettigheder og privilegier.
Der bliver altså ikke taget noget fra mændene, bare fordi kvinderne får mere.
Kami
 

Re: Sjov opinionsartikel om kvinder

Indlægaf Fame » tors 30. apr 2015 20:18

Kamikee skrev:Jeg synes, en del feminister whiner. Men samtidig kæmper vi for ligestilling, fordi vi i rigtig lang tid VAR underlagt maskulin dominans.


Og nu bliver mænd, som ikke underlægger kvinder i deres maskuline dominans kaldt for tøffelhelte og spaghetti-mænd.
Kvinder kæmper for ligestilling, men vil have den mand med i sengen, som ikke går ind for ligestilling.

Krydser fingre, og ser om nogen hopper på limpinden :twisted:
Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!” ― Johann Wolfgang von Goethe
Fame
Godzilla
 
Indlæg: 785
Tilmeldt: lør 11. okt 2014 15:00
Geografisk sted: Aarhus (39 år)

Næste

Tilbage til Off Topic

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster