Dressing der er sund!

Styrketræning, løb, dans, yoga, kampsport, bodybuilding. Og mad uhmmm! Bacooooon!

Redaktør: Glow

Dressing der er sund!

Indlægaf JMR-Desmond » fre 13. apr 2012 14:23

De fleste der ynder at spise målrettet sundt burde egentlig kende dette produkt, men det er mit indtryk at det oftest ikke er tilfældet.

Der er tale om SKYR - og lad mig slå fast med det samme at der hverken er tale om de grå oppe på himlen, eller det sky vi kender fra leverpostejen.

Hvad er SKYR ?

SKYR er oprindeligt et mejeriprodukt der kan spores tilbage til vikingerne. Det er idag meget kendt og anderkendt på Island hvor det er en af nationalprodukterne.

Det udemærker sig ved at kunne bruges på samme måde som creme fraiche. Der er dog den afgørende forskel at det indeholder noget så uhyrligt for et mejeriprodukt som 11 gram protein pr. 100 gram og kun 0,1% fedt - altså det samme som skummet mælk.

Det kan bruges til dip, alverdens dressinger, i saucer, sammenkogte retter osv osv. Personligt elsker jeg at bruge det som dip til frugt og grønt.

Det fås i Danmark af 2 leverandører. Det ene er Thiese Mejeri, der producerer det på licens fra det nationale Islandske Mejeri. Det sælges i COOPs butikker, dvs. Super Brugsen, Kvickly m.m.

Den anden leverandør kender jeg ikke navnet på, men de sælger til Dansk Supermarked, primært til Netto, Føtex osv.

Personligt foretrækker jeg helt klart SKYR fra Thiese Mejeri, det smager fremragende og har en lækker cremet konsistens. Samtidig er protein indholdet oppe på 11 gram pr. 100 gram og fedtprocenten som sagt 0,1.


Prisen for en pakke SKYR er omkring kr. 15,-


http://da.wikipedia.org/wiki/Skyr
Novicegamer der har kæmpet sig op fra socialfobi til at være en sød social fyr - næste skridt er at få noget mere på den dumme!

http://www.jegelskerdesmond.dk
JMR-Desmond
Bølle Bob
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: ons 11. apr 2012 15:24

Tilbage til Træning og kost!

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst