Side 1 af 1

The Blue's Food log

Indlæg: lør 4. feb 2012 14:39
af The Blue
Hej guys.

Intro til the food log of doom
Jeg vil her poste de opskrifter og tips, som jeg har fundet, og stadig finder, gode i forhold til en sund kost (og vægttab, som er mit nuværende projekt). Hvis du har nogle gode opskrifter etc., så er du velkommen til at dele. Ris og ros er selvfølgelig altid velkommen, men jeg vil helst undgå flueknepperi/ligegyldig bitch fight.
Alle opskrifter er udlevede i mit lille køkken. Fieldtested for the win.

Opskrifter
Følgende opskrifter er sikkert fundet på internettet, magasiner og kogebøger, men jeg giver ikke kildereferencer. Der vil løbende komme flere opskrifter.

Standard tomatsuppe

    3 stk Skrællede gulerødder,
    2 stk Hvidløgsfed (hvidløgs elsker? go crazy)
    1 stk Løg
    5 dl Vand
    2 spsk. Olivenolie
    Tørret krydderi efter smag (Oregano, Basilikum)
    2 dåser Flåede tomater
    1 tsk. chili
    1 stk Bouillon, grønsags

    Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
    Hak løg og hvidløg groft og svits det sammen med gulerødder på panden. (Brug olivenolie på panden). Svits det indtil løg begynder at tage farve.
    Tilsæt krydderier (chili, oregano og basilikum) og svits dem hurtigt i 10 sek.
    Tilsæt tomater (kan være flåede eller hakkede), boullionterning og vand.
    Varm det godt op og lad det så stå og simre i 10 min. ca.
    Blend tomatsuppen med en stavblender.
    Smag til med salt og (friskkværnet) peber.

Ildwokken

    Rød Karry Pasta
    1 dåse kokosmælk*
    3 fed hvidløg
    2 bundter forårsløg
    rød peber eller en smule hakket chili uden korn (eller begge).
    hakket kylling
    salt, peber
    olie

    Start med at hakke alt det der skal hakkes.
    Sæt en wok over, tilsæt en smule olie og når olien er varm svitses hvidløgene.
    Når hvidløgene er tilpas brune tilsættes de andre grøntsager, og steges igennem.
    Herefter tilsættes det hakkede kylling, eller kalkun, kød og det steges igennem.
    Når kødet er hvidt tilsættes den røde karrypasta (jo mere karrypasta, des stærkere...)
    Når denne er fordelt jævnt, tilsættes kokosmælken, og retten sættes til at simre til den er kogt lidt ned.
    Suppen smages til med salt og peber, og evt. mere karrypasta.


    KOKOSMÆLK
    Kokosmælk er ... ikke særlig sundt. Der er dog et alternativ:
    1 1⁄4 dl minimælk
    1⁄2-1 tsk kokosaroma
    1 tsk maizenamel
    salt & peber

    Ryst det sammen i en meljævner (den der hvide shaker, man bruger til at lave sovsejævning.. tror jeg ..)
    Jeg har købt kokosaroma i Urtegaarden. Den ligger tæt ved Vor Frue kirke. 30 kr for en lille flaske.

Det var lige, hvad jeg nåede at smide op i dag. Der kommer flere i morgen.

Re: The Blue's Food log

Indlæg: søn 12. feb 2012 22:19
af The Blue
Tun-frikadeller m. hvidløg og persille


    Frikadeller - aftensmad til 2 ca.
    1 dåse tun i vand
    1 æg
    1 hakket løg
    1 fed finthakket hvidløg (evt. også lidt finthakket chili)
    1 god håndfuld persille (hakket)
    ½ tsk groft salt
    friskkværnet peber
    100 g kvark eller hytteost
    3 spsk rasp
    Olie til stegning.

    Hæld vandet fra tunen.
    Kom den i en skål og rør æg, løg, hvidløg, persille, salt og peber i.
    Tilsæt kvark og rasp.
    Rør farsen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
    Lad olien blive varm i en pande.
    Form det ønskede antal frikadeller (alt efter størrelse).

    Eksempel på tilbehør:
    kogte/dampede brokoli
    Hvidløgsdip (presset hvidløg, citron, lidt sukker, lidt hakket persille)... hvidløgs deller med hvidløgsdip. bum



Re: The Blue's Food log

Indlæg: ons 15. feb 2012 01:53
af Simon
Hey!

Her er en super nem opskrift jeg tit bruger når jeg er på diet, den er meget kraftig i smagen og super som et kaloriefattigt måltid.

Simons Forbrændingssuppe

ca 12 personer.
eller omkring 5500g

Ingredienser:

4 dåser hakkede tomater, dåse
2 x 1 mellemstor tomat
5 g ingefær, frisk
3 fed hvidløg
1 alm peberfrugt, rød
200 g grønne bønner (haricots verts)
6 små gulerødder
1 stk chili, røde, friske
3 liter vand
600 g hvidkål
225 g taco sauce, medium
1 stilk bladselleri
6 x 1 terning hønsebouillon, terning, knorr
1 alm løg

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne hakkes og alle ingredienser kommes i en stor gryde og tildækkes med vand ca 2-3 liter. koges i 35-40 min. eller til grønsagerne er møre.
Hvis man ikke er på den strammeste diet, kan suppen med fordel blændes og tilsættes kødboller, kylling eller andet kød.

Energi pr 100g uden kød.

Energi 20 kcal
Protein 0,8 g
Kulhydrat 3,2 g
Fedt 0,5 g


så man behøver ikke tænke over hvor meget du spiser af den!

Re: The Blue's Food log

Indlæg: man 10. mar 2014 01:09
af The Blue
To år siden sidste post - den positive udvikling er siden vendt til det modsatte.

Det er derfor tid til at starte forfra. I den forbindelse forsøger jeg at genfinde den oprindelige motivation, som jeg i sin tid fandt på TGO.

Planen er pt., at jeg går fuld palæo. Jeg har spist efter principperne i lang tid, men mine weekender har stået på tømmermændsmad, hygge, og hvad der ellers hører med.
Jeg ved ikke, hvornår det gik helt galt. Den viljestyrke jeg havde sammen med det oprindelige mål om, at jeg skulle være fit og score damer, forsvandt meget pludseligt og brat.
I stedet var mit fokus på studiet, og i weekenderne skulle jeg have selvforkælelse og en masse alkohol. Jeg skriver i datid, da det nu skal være slut.

Min food log vil derfor nok rettere blive til en overordnet udviklings log. Kender jeg mig selv ret, vil der nok komme lidt dagbogslignende, selvironiserende indslag i et forsøg på at være morsom. Nu må vi se.

- Jeg er meget interesseret i at høre, hvis nogen af jer har forsøgt sig med fuld palæo.

More to come,
Blue

Re: The Blue's Food log

Indlæg: man 17. mar 2014 20:49
af Fætter Stream
Jeg spiser semi paleo og har det rigtigt godt med det. Snyder med mælk, sukker i te og kaffe og nogen få andre ting, korn sjældent, hvis jeg er ude at spise hos nogen og der virkelig ikke er andet. Har eksperimenteret med at snyde så meget jeg kunne og har f.eks. fundet ud af at ris er OK men brød er virkeligt skidt.

Så tror bare du skal starte på en så fuld paleo som muligt og så eksperimentere dig frem efterhånden hvad der virker og ikke virker.

Har prøvet fuld paleo i en måned men synes ikke det gav noget i forhold til besværet. Havde det hverken værre eller bedre end på semi paleo.